A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Канівське вище професійне училище"

Грандіозний проєкт «ВЕЛИКЕ БУРШТИНОВЕ СЕРЦЕ УКРАЇНИ»

Дата: 29.09.2022 13:46
Кількість переглядів: 220

Унікальний бурштиновий самородок вагою 1362 грамів, легально видобутий на Рівненщині, єдиний у світі в такій вазі і за формою, яка нагадує серце, був врятований в Бучі і народжений вдруге 19 квітня 2022 року. Врятоване «ВЕЛИКЕ БУРШТИНОВЕ СЕРЦЕ УКРАЇНИ» стає символом нашої Незламності і Подяки за ЖИТТЯ та реінкарнується у грандіозний проєкт.

Для вироблення дорожньої карти співпраці та підготовки до його реалізації, днями відбулася робоча зустріч між організаторами, на чолі із засновницею і керівником цього проєкту, очільницею Асоціаціі «Український Бурштиновий Світ», головою Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Українська родина», Галиною Симхою, головою правління Фонду Дмитром Олійником, колективом нашого училища, а також художниками, скульпторами і керамістами. Задум полягає в тому, щоб об’єднати зусилля майстрів різних мистецьких напрямків та створити копії цього природнього дива у різних художніх формах і стилях. «Нам випала честь відтворити ВЕЛИКЕ БУРШТИНОВЕ СЕРЦЕ УКРАЇНИ у глині, з застосуванням традиційних технік та унікального розпису. Отже, педагоги та учні, які навчаються за професією «Виробник художніх виробів з кераміки», матимуть змогу реалізувати увесь свій творчий та виробничий потенціал і створити дійсно унікальний виріб» - говорить директорка училища Олена Волощенко. В подальшому він стане гідною частиною ПОРТАЛУ ВЕЛИКОГО СЕРЦЯ і буде презентований у Києві, Львові та столицях світових держав, які оселилися в серцях вдячних українців.

І для нас, і для наших учнів, досвід спілкування зі справжніми митцями є, безперечно, безцінним. Тепер лишається тільки з цікавістю та захопленням спостерігати за процесом від ідеї до готового шедевру у співпраці зі знаними митцями Надією Козак, Володимиром Товстопятовим, Антоном Логовим, Євгенієм Примаченком та іншими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень