A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Канівське вище професійне училище"

Інструкція № 294 для здобувачів освіти  щодо виконання протиепідемічних заходів в училищі на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

Дата: 05.09.2022 16:11
Кількість переглядів: 112

Інструкція № 294

для здобувачів освіти  щодо виконання протиепідемічних заходів в училищі на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

       Інструкцію розроблено відповідно до статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», та використання пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 20 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2,  а також відповідно до «Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності освітнього процесу в закладах освіти», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 р., з урахуванням Постанови головного державного санітарного лікаря від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19).

1. Загальні положення.

Карантин – адміністративні та медико – санітарні заходи, що застосовують для запобігання поширенню особливо небезпечної інфекційної хвороби (ст. 1 Закону України від 06.04.2000року № 1645- ІІІ «Про захист населення від інфекційних хвороб»).  Карантин встановлюють на період,  необхідний для ліквідації інфекційної хвороби.  На цей період можуть змінюватися режими та умови роботи.  Основними принципами профілактики інфекційних хвороб є дотримання здобувачами освіти  санітарно – гігієнічних та санітарно –протиепідемічних  правил і норм.

 Інструкція  поширюється  на всіх здобувачів освіти під час перебування в училищі в умовах  карантину.

2. Вимоги безпеки для здобувачів освіти під час перебування в училищі в умовах  карантину.

2.1. Здобувачі освіти повинні приходити на навчання , консультації, виробниче навчання здоровими, без всяких ознак захворювання ( температури, кашлю тощо).

2.2. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора.

2.2. Здобувачам освіти при вході проводиться термометрія безконтактним термометром.

2.4. У разі підвищення температури тіла понад 37,2 °C або із ознаками гострого респіраторного захворювання здобувач освіти в масці тимчасово ізолюється в приміщення  медпункту навчального корпусу (Канівське відділення), ізолятор гуртожитку (Степанецьке відділення), інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я.

 2.5.  Під час пересування приміщеннями училища використання захисних масок є обов’язковим.

2.6. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях.

2.2. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим.

2.3. Пересуватись коридорами згідно розмітці на підлозі не перешкоджаючи двосторонньому рухові та враховуючи зони переміщення для різних вікових груп.

3. Алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (СОVID-19) серед здобувачів освіти

3.1. В разі погіршення стану здоров´я у здобувача освіти чи виявленні ознак гострої респіраторної  хвороби під час навчання , консультації чи виробничого навчання, необхідно одягти маску і невідкладно повідомити викладача чи класного керівника, які тимчасово ізолюють недужого в приміщення  медпункту навчального корпусу (Канівське відділення); ізолятор гуртожитку (Степанецьке відділення) де йому проводиться температурний скринінг. Інформуються батьки (інші законні представники). Медичний працівник училища або педагогічний працівник (класний  керівник/майстер / виробничого навчання) відправляє додому здобувача освіти (якщо йому/їй виповнилось 18 років) або у супроводі батьків здобувача освіти або осіб, які їх замінюють, (якщо він/вона не досягли 18 років). За наявності показань для госпіталізації швидка допомога доставляє здобувача освіти до стаціонару. Медичний працівник училища надсилає екстрене повідомлення форми 058/о про підозру на інфекційне захворювання до лабораторного центру (відповідного підрозділу), а також реєструє випадок у журналі реєстрації форми 060/о. У ході епідеміологічного розслідування епідеміологами лабораторного центру медичний працівник закладу П(ПТ)О та/або педагогічний працівник (класний керівник/майстер виробничого навчання) допомагає визначити коло контактних осіб, які знаходились разом в одному приміщенні або контактували у побуті.

3.2.  Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь ( столи, телефони, клавіатури, тощо) .

3.3. У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного із здобувачів освіти, всі інші здобувачі освіти відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції на 14 календарних днів. (додаток 2 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 28.03.2020 № 722).

3.4. Для навчальної групи, яка перебуває на самоізоляції,організовується освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання. Виробниче навчання (виробнича практика), у разі неможливості організації із застосуванням технологій дистанційного навчання, відтерміновується на період до завершення самоізоляції здобувачів освіти.

4. Профілактичні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції для здобувачів освіти

 

4.1. Регулярно мийте руки з милом протягом 30- 40 секунд

4.2. Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку. коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

4.3. Після кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

4.4. Поза межами кабінету де проходить заняття при відвідуванні місць загального користування слід одягати маску.

    1. Зберігайте соціальну дистанцію 1- 1,5м
    2. Уникайте контактів з потенційно зараженими відходами або рідинам тваринного походження.

4.7. Дотримуйтесь звичайних правил гігієни в продуктових магазинах, де продаються м'ясо, риба, інші продукти тваринного походження.

4.8.  Не вживайте в їжу сирі продукти тваринного походження (м'ясо, птицю, рибу, яйця) або ті продукти, які не пройшли належну термічну обробку.

4.9. Категорично уникайте будь – яких контактів з тваринами ( бродячими котами, собаками, птахами, гризунами, кажанами).

4.10. Якщо ви кашляєте або чхаєте - носіть маску.

    1. При відвідуванні їдальні необхідно  дотримуватись   правил особистої гігієни - рукомийники, мило рідке, паперові рушники, антисептичні засоби для обробки рук, тощо.
    2. Розміщуватися за столом не більше 4-х осіб, на лінії роздачі їжі дистанція не менше 1 метра.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень