A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Канівське вище професійне училище"

ІНСТРУКЦІЯ № 66 для проведення первинного інструктажу з безпеки життєдіяльності для здобувачів освіти у навчальних кабінетах

Дата: 05.09.2022 12:35
Кількість переглядів: 373

ІНСТРУКЦІЯ № 66

для проведення первинного інструктажу

з безпеки життєдіяльності для здобувачів освіти у навчальних кабінетах

І. Загальні положення

1. Інструкція первинного інструктажу з безпеки життєдіяльності здобувачів освіти в навчальних кабінетах поширюється на всіх учасників освітнього процесу і є обов’язковим для всіх осіб, які проводять заняття в даному кабінеті.

2. Первинний інструктаж проводиться на початку кожного навчального року в кожному кабінеті де проходитиме навчання з відповідним записом у журнал з безпеки життєдіяльності.

ІІ. Вимоги безпеки перед початком роботи

1. Звільніть робоче місце від зайвих предметів і матеріалів.

2. Забороняється використовувати електрообладнання із пошкодженою ізоляцією, зберігати біля них легкозаймисті рідини, обгортати папером або тканиною електричні лампи.

3. Не користуйтесь несправними меблями чи обладнанням.

4. Починайте виконувати завдання тільки з дозволу викладача.

ІІІ. Вимоги безпеки під час роботи

1. Виконуйте тільки ту роботу, яку доручив викладач.

2. Під час використання електрообладнання не дозволяється:

- використовувати кабелі і проводи з пошкодженою ізоляцією, що втратила захисні властивості; - переносити ввімкнені прилади, ремонтувати обладнання, яке перебуває під напругою;- залишати без нагляду ввімкнені в електромережу нагрівні прилади, обладнання;

- користуватися пошкодженими та  несправними розетками, вмикачами, світильниками,  іншими електроприладами; - застосовувати побутові електронагрівальні прилади (праски, кип’ятильники, чайники, калорифери, тощо); - застосовувати саморобні подовжувачі, які не відповідають вимогам ПУЕ, щодо переносних електропроводів.

3. Забороняється самостійно усувати несправності електромережі і електрообладнання.

4. Під час роботи в кабінеті  не вживайте їжу.

5. Забороняється виходити з приміщення під час заняття без дозволу викладача.

ІV. Вимоги безпеки після закінчення роботи

1. Після закінчення занять вимкніть електроприлади, освітлення. Приберіть робоче місце.

2. Не залишайте робоче місце без дозволу викладача.

3. Під час вологого прибирання необхідно вийти з приміщення. Заходити до кабінету дозволяється після повного висихання підлоги.

V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

1.    При виявленні несправностей в електричних пристроях, що перебувають під напругою, негайно вимкніть джерело електроживлення. Повідомте про це учителя чи адміністрацію училища

2.    В разі виникнення пожежі необхідно терміново повідомити викладача чи адміністрацію училища, зателефонувати  за номером 101, чітко назвати адресу, об’єкт, своє прізвище.

3.    При евакуації з закладу дотримуватися дисципліни, не панікувати, не відлучатися від  викладача, який проводить урок за розкладом.

4.    У разі травмування необхідно терміново повідомити викладача, класного керівника, або медичного працівника.

5.    У разі різкого порушення або відсутності дихання, зупинки серця негайно приступити до надання першої долікарської допомоги: проведення штучного дихання та зовнішнього масажу серця, негайно викликати за телефоном 103 швидку медичну допомогу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень