випадкове фото

перейти до альбому

Офіціант

Сучасний офіціант повинен знати:асортимент, рецептури, технологію виготовлення страв і напоїв; кулінарну характеристику страв і напоїв; правила і технічні прийоми обслуговування споживачів; форми складання серветок; правила оформлення столу квітами; види меню, порядок запису страв і напоїв в меню;правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури;відповідність асортименту вино-горілчаних виробів характеру страв;порядок оформлення рахунків та форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; види і призначення посуду, приборів, столової білизни, способи їх зберігання; правила експлуатації відповідних видів торгівельно-технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі;правила роботи  закладів ресторанного господарства; санітарні правила для  закладів ресторанного господарства; правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами; основи психології; принципи професійної етики; іноземну мову в межах розмовного мінімуму;правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

      Повинен уміти:готувати зал до обслуговування споживачів, отримувати посуд, прибори, столову білизну;полірувати посуд, прибори;складати серветки різними способами;здійснювати попередню сервіровку столів;приймати замовлення від споживачів;отримувати страви в роздавальні та в буфеті;подавати страви і напої;обслуговувати неофіційні банкети;оформляти рахунки і розраховуватися по них із споживачами;прибирати використаний посуд та прибори; замінювати столову білизну

Сфера професійного використання випускника:

Загальні роботи з обслуговування споживачів у підприємствах ресторанного господарства:

 Бари: коктейль-бари, гриль-бари, снек- бари, вітамінні-бари, диско-бари, експрес-бари;

Кафе: кафе-кавярня, кафе-бар, кафе-пекарня, чайний салон, кафе-молочне, кафе-варенична, кафе-пельменна;

Спеціалізовані закусочні: галушечка, кулішна, дерунна, сосисочна, млинцева, пиріжкова, чебуречна, піцерія;

Ресторани: рибацький, мисливський, дієтичний, шашликова, гриль, молочно-вегетаріанський, сімейний, національна концепція закладу, кейтерінг, тематичні ресторани;

Обслуговування колективних заходів: конференції, спортивний менеджмент;

Розважальні заходи: круїзні лайнери та казино;

Інфраструктура розваг та відпочинку: готелі, туристичні комплекси, курорти, оздоровчі комплекси;

Автор: Адміністратор| Дата: 07:11:04 19.09.2014